Marc de Reuver op het podium in ONK MX1 in Oss!

2015_ONKOss

Marc de Reuver van het BT Motorsport No Fear Energy Team heeft een ijzersterke terugkeer gemaakt in de wedstrijden. Tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Oss liet hij nog maar eens zien dat hij het crossen absoluut nog niet verleerd is door met een 4-3 in de manches derde te worden in het dagklassement.

In de weken voorafgaande aan het weekend heeft Marc veel werk verzet om optimaal voorbereid aan de start te komen in Oss. Zijn trainingen wierpen gedurende de dag zijn vruchten af want hij kon de strijd aan gaan met de top van de Nederlandse MX1-rijders. Het circuit van Oss lag er gezien de vele regenval heel goed bij. Wel werd de baan door de zachtere ondergrond al snel zwaarder en ontstonden er verraderlijke sporen in het circuit. In de training nam Marc de tijd om het circuit in zich op te nemen. Gedurende de sessie voerde hij het tempo op en perste er in de vijfde ronde een tiende tijd uit. De verschillen tussen de rijders waren klein waardoor Marc zich geen zorgen maakte voor de eerste manche.

De start van de eerste manche was redelijk goed en net buiten de top vijf kon hij aan de wedstrijd beginnen. Marc nam in de beginfase geen onnodige risico’s en wachtte op mogelijkheden om plaatsen winst te kunnen boeken. Na een aantal ronden stootte hij door naar een vierde plaats. De top drie bestond uit MXGP-rijders en deze hadden in de beginfase al een gat weten te slaan. Marc bleef een constant tempo rijden en zorgde ervoor dat hij de concurrentie op afstand hield. Na een net gereden eerste manche kwam hij tevreden op een vierde plaats over de finish.

In de tweede manche reed Marc op zijn ervaring want het circuit lag er heel verraderlijk bij en een foutje was dan ook snel gemaakt. Op zijn BT Motorsport Honda reed hij in een strak tempo over het circuit en volgde William Saris en Ceriel Klein Kromhof vanaf een zesde plaats. Omdat Klein Kromhof en Filip Bengtsson af te rekenen kregen met mechanische problemen, schoof Marc door naar een vierde plaats. Niet veel later kon hij profiteren van een valpartij van William Saris en sloot de manche onbedreigd af op een knappe derde plaats.

Met een 4-3 in de manches eindigde Marc op een derde plaats in het dagklassement. Op zondag 11 oktober zal Marc ter voorbereiding op Le Touquet 2016 starten in Berck sur Mer, Frankrijk.

Daguitslag ONK MX1 in Oss:

1 Nathan Watson 50 Pnt

2 Ken de Dycker 44 Pnt

3 Marc de Reuver 38 Pnt

4 Kevin Wouts 32 Pnt

5 William Saris 31 Pnt

Recent Posts